VAN 30/06/23 TOT 07/01/24

IN HET SPOOR

VAN MAGRITTE

Ter gelegenheid van de 125ste verjaardag van René Magritte hebben de Stichting Magritte, het Magritte Museum en de Stad Brussel de straatkunstenaar Julien de Casabianca uitgenodigd, die door de grootste musea ter wereld gevraagd wordt om personages uit klassieke schilderijen te halen en ze te gebruiken in het vocabularium van de straatkunst, om deze keer het werk van René Magritte te verkennen.

Zeven monumentale collages zullen van 30 juni 2023 tot 07 januari 2024 evenveel gevels van onze hoofdstad sieren.

Om het werk van Magritte via dit collageparcours van Julien de Casabianca te herontdekken, leiden de iconische ‘mannen met bolhoeden’ je van het De Brouckèreplein naar de Kunstberg brengen.

Julien de Casabianca, Fransman en Corsicaan, is zowel beeldend kunstenaar als filmmaker. Zijn werk is altijd verbonden met de straat.

Sinds 1999 is hij initiatiefnemer van en betrokken bij participatieve kunstprojecten. Van 1999 tot 2002 was hij lid van het artistieke squat 59 Rivoli. In 2002 richtte hij een nieuw squat op, Laboratoire de la Création, dat nu wordt ondersteund door de stad Parijs.

In 2014 lanceerde Julien de Casabianca het project Outings, waarbij schilderijen van museummuren naar de straat worden gebracht. Hij werd uitgenodigd door talloze musea over de hele wereld, waaronder het Cummer Museum in Jacksonville (VS), het Memphis Brooks Museum of Art (VS), het Musée d’Art de Genève (Zwitserland), het Musée d’Elsene-Bruxelles en toonaangevende festivals zoals Nuart.

Wie is Magritte ?

De schilder René Magritte was een van de boegbeelden van het surrealisme. Zijn bekendste afbeeldingen zoeken het mysterie en de poëzie van de werkelijkheid op; zijn figuratieve schilderkunst combineert concrete elementen in een context van vreemdheid.

SKINFAMA​

28/07/2023

De vzw Skinfama, opgericht in 2005 door Pitcho Womba Konga en zijn acoliet Lino Grumiro, is ontstaan uit een gedeeld verlangen om de urban arts in België te promoten. Het doel was om een professionele structuur op te zetten die in staat was om uitgebreide artistieke ondersteuning te bieden aan Belgische artiesten. Beetje bij beetje werd de structuur professioneler en ontstond het verlangen om zich open te stellen voor de internationale podia. In de loop der jaren heeft Skinfama naam gemaakt als boekingskantoor. Hierdoor werd de structuur bekend in het buitenland en werd ze een vaste waarde op tal van Belgische podia.

GRATIS UIT TE LENEN

De meeste activiteiten, ontwikkeld en georganiseerd in samenwerking met Brusselse clubs, zijn gratis en toegankelijk voor alle leeftijden en niveaus. De bezoekers kunnen elke dag van 12 tot 22 u. genieten van de petanquebaan, een slacklineparcours, een avonturenparcours en andere sporten die in een nieuw jasje zijn gestoken.

SPORT

De Stad Brussel promoot sport actief in Brussel en wil mensen laten kennismaken met nieuwe, minder gebruikelijke sportdisciplines, zoals spikeball (of roundnet, een balsport die grotendeels geïnspireerd is op volleybal) of pickleball (een mix van tennis, tafeltennis en badminton).

JAM SESSION

Elke zondag

Orfeo is een sociaal project met als missie contacten te leggen tussen de artiesten en hun doelpubliek, en vooral verschillende kunstdisciplines te introduceren bij kansarme groepen die weinig of geen toegang hebben tot kunst, door middel van onder andere participatieve workshops, concerten, toneelstukken en dansvoorstellingen.

STAND-UP

Elke vrijdag

De comedy ket is een structuur die beschikt over een comedy club (in de Sint-Goriksstraat 31, 1000 Brussel) en die ook comedy shows in Wallonië en Brussel organiseert.

We werken met bijna 200 comedians.

In het kader van Zomerpret organiseert comedy ket sets met de nieuwe generatie comedians, met artiesten zoals Mehdi BTB, François FK, Ilona, Andre Demarteau, Salim Shaddy, Queen Astrid, Eddy le Renard en Sophie Louis.

Een set bestaat uit 5 artiesten die elk 12 minuten optreden. Tussen de comedians in zal een mc het publiek opwarmen en de artiesten introduceren.

Comedy ket promoot waarden zoals diversiteit en respect voor iedereen. Het is ons doel om een gevarieerde line-up aan te bieden, zodat er voor elk wat wils is.

OPEN MIC

Elke donderdag

Slammeke – 20 & 27/07

Slameke is een collectief van 12 gepassioneerde en dynamische dichters en dichteressen dat sinds 2016 verschillende activiteiten organiseert om poëzie en schrijven in Brussel te promoten en te ontwikkelen.

Op 20 en 27 juli neemt Slameke het Brouckèreplein in de open lucht in voor twee weergaloze evenementen! Het eerste deel van het programma omvat een gloednieuwe set van een opkomende artiest, gevolgd door een open podium!

Skinfama – 03/08

De vzw Skinfama, opgericht in 2005 door Pitcho Womba Konga en zijn acoliet Lino Grumiro, is ontstaan uit een gedeeld verlangen om de urban arts in België te promoten. Het doel was om een professionele structuur op te zetten die in staat was om uitgebreide artistieke ondersteuning te bieden aan Belgische artiesten. Beetje bij beetje werd de structuur professioneler en ontstond het verlangen om zich open te stellen voor de internationale podia. In de loop der jaren heeft Skinfama naam gemaakt als boekingskantoor. Hierdoor werd de structuur bekend in het buitenland en werd ze een vaste waarde op tal van Belgische podia.

APERO STORIES

Elke woensdag

Et cætera

Et cætera is een in België gevestigde vzw die in 2021 werd opgericht door Perrine Estienne en Bastien Hauser. Het is een laboratorium voor literaire creatie dat lezingen, voorstellingen en workshops organiseert. Het initiatief verkent de mogelijkheden van mondelinge, hybride en hedendaagse literatuur.

Midis de la poésie

Het doel van onze vzw is om poëzie en literatuur onder de aandacht te brengen van een breed publiek (kinderen, tieners, volwassenen, gepensioneerden). De historische activiteiten van de Midis de la poésie zijn gericht op de toegankelijkheid voor het publiek, via conferenties, literaire ontmoetingen en lezingen/voorstellingen in zowat heel Brussel en soms in Wallonië. Wij trekken rond maar beschikken sinds september 2022 over het ‘Maison poème’ in Sint-Gillis, dat we samen met de vzw Francofaune beheren.

REGGAEBUS

3/08/2023

Al een jaar of tien organiseren de leden van Reggaebus evenementen in Brussel. En ze gaan door met hun befaamde Reggaebus Festival. In 2013 bouwden en lanceerden ze hun eigen sound system. De Brusselaars spelen een brede waaier van sounds, van oude rootsreggae tot Dub en Stepper.

GOODFELLAZ

1/08/2023

De dj’s Seans & Pan Pan werden al op jonge leeftijd aangetrokken door muziek en verzamelden LP’s en 45’s en speelden al die platen in de loop der jaren.

Hun selecties evolueerden en diversifieerden in verschillende stijlen, variërend van hip hop tot rock, R&B, reggae, elektronische muziek en nog veel meer, terwijl ze aan hun Caribische oorsprong en cultuur (Mauritius) trouw bleven.

Goodfellaz host ook feesten in heel België en Europa, evenals grote evenementen zoals Couleur Cafe, Reggae Geel, Afro Latino, Gentste Feesten en vele andere.

PIKNIK ELELTRONIK

21/07/2023

Piknik Elektronik is niet alleen een sociale katalysator, maar ook een evenement dat gericht is op bewustwording en respect voor ons milieu: verkoop van lokale en fairtradeproducten, recycling, bevordering van nulafval en verantwoorde consumptie.

Muziek brengt de ziel in harmonie met alles wat bestaat (Oscar Wilde)

Gebaseerd op het principe dat muziek een uitnodiging is tot gedeeld plezier en gezelligheid, is de geluidsdimensie ook van fundamenteel belang.

Er treden Belgische en buitenlandse artiesten op, beginners en gevorderden, ingewijden en beginners.

DANS

Elke maandag

ASCTR cyclo-danse (16u30 tot 17u30)

Dansen is onze passie en we willen dat het toegankelijk is voor iedereen!

Onze club werd opgericht in 1994 en beoefent sindsdien cyclo-dance in combi (d.w.z. in paren: één persoon danst staand en één persoon danst in een rolstoel).

Impulsion danse (18u-19u)

MELODIGGERZ

20/07 & 27/07

Melodiggerz is een collectief van muziekliefhebbers, platenverzamelaars (diggerz) en organisatoren van gezellige Hip-Hop en Soul/Funk evenementen.

De organisatie is actief sinds 2015 en is uitgegroeid tot een referentie voor Belgische hiphop.

Melodiggerz heeft de Red Bull Elektropedia bekroonde ’25 years of records 2.0′ tentoonstelling geproduceerd en verschillende platen en mixtapes uitgebracht.

Onlangs brachten ze een dozijn toonaangevende dj’s samen om de 50e verjaardag te vieren van DJ Grazzhoppa, de pionier en peetvader van de hiphopcultuur in België.

SHINE PROD

18/07 & 25/07

SHINE PROD, opgericht in 2017, is gespecialiseerd in de productie van evenementen en de promotie en begeleiding van jonge opkomende artiesten in diverse disciplines. Onze missie? Veelbelovende artiesten uit de Federatie Wallonië-Brussel begeleiden, producen en promoten, de groeiende bekendheid van de HIPHOP-cultuur in het Belgische culturele landschap versterken door inclusieve evenementen te organiseren. Met een jaarlijks festival en zowel driemaandelijkse als maandelijkse evenementen heeft SHINE PROD een belangrijke plaats veroverd in het Brusselse culturele leven.

HANGAR SOUNDSYSTEM

29/07/23

Hangar Soundsystem, dat is wat er gebeurt als het trio achter ‘Hangar’ de krachten bundelt om het geluid van hun ervaring met elektronische muziek buiten hun industriële sites te verspreiden.

C12

15/07/2023

In 2018 werd C12 geboren uit de samenwerking tussen het Brusselse collectief ‘Deep in House’ en Galerie Horta, met als doel deze tijdloze ruimte nieuw leven in te blazen. C12, gelegen in het historische hart van Brussel, aan de voet van het Centraal Station, is een multidisciplinair platform met modulaire installaties, bekend om zijn veelzijdigheid en zijn ervaring met het organiseren van concerten, kunsttentoonstellingen, performances, modeshows en workshops.

Voor deze open air heeft C12 het volgende geprogrammeerd:

  • Reinel Bakole live, een Belgisch-Congolese zangeres, expressioniste, componiste, danseres en performer. Ze is amper 23 jaar en haar creativiteit en authenticiteit zijn kwaliteitsdifferentiators die mee haar succes bewijzen. Ze wordt door velen al gezien als de rijzende ster van de internationale neo-soul-scene.

Ze wordt begeleid door San Soda, die in underground muziekkringen bekend staat als een echte platenverzamelaar. Dit is duidelijk te merken aan zijn onvoorspelbare en voorspelbare dj-sets, die bestaan uit zorgvuldig uitgekozen juweeltjes die hij ontdekte na jaren kisten over de hele wereld te hebben doorzocht. San Soda woont in Berlijn maar is Belgisch van geboorte. Hij zoekt dagelijks naar platen – online, in winkels, op rommelmarkten of door volledige verzamelingen te doorzoeken. Klassieke house en techno met een ruig randje, Chicago en Detroit zijn zijn grootste favorieten, afgewisseld met upbeat disco, betoverende afro of tijdloze electro.

WINTERPRET

Brussel

De nieuwe naam ZOMERPRET is een manier om de seizoenen echt met elkaar te verbinden. Daarnaast wil de Stad ook op lange termijn een dynamisch en duurzaam concept ontwikkelen. ZOMERPRET heeft hetzelfde doel als WINTERPRET: het stadscentrum constant levendig houden.

FOOD & DRINKS

De Brouckèreplein

Twee bars: een rooftop aan de ene kant en het Continental Terras aan de andere kant. De samenwerking met hotel Continental staat borg voor een nieuwe ontmoeting in een van de historische pareltjes van de hoofdstad, waar het aangenaam zal zijn om ethisch en duurzaam te ontdekken en te consumeren

Op woensdag, zaterdag en zondag zorgt een ijskraam voor wat afkoeling.

Op zaterdag wordt de barbecue aangestoken en op zondagen staat de brunch op het programma.

PROGRAMMATIE

De Brouckèrplein

Welkom in deze verrassende en ongewone ruimte met volledig beplante structuren. Op het De Brouckèreplein staan al uw zintuigen op scherp voor ZOMERPRET, van 12 tot 22 uur. Met de verschillende zones is er echt voor elk wat wils.

XXL INSTALLATIE – LEAN ON ME

Fontainasplein

Deze installatie in bamboe is een ode aan de vriendschap.

Het bamboebos dat hier op het Fontainasplein ontstaat, bestaat uit verschillende onderling verbonden boomstructuren. Deze structuren zijn gebouwd volgens een oud Japans architecturaal principe dat bekend staat als wederkerigheid. Een van de definities van wederkerigheid is als volgt: “zodanig met elkaar verbonden dat de ene de andere aanvult of de gelijke is van de andere”. Een structuur van cirkelvormige balken waarbij elke balk de volgende balk ondersteunt en wordt ondersteund door de vorige. Een principe dat voor mij perfect uitdrukt waar vriendschap om draait.

Mogen er veel vriendschappen gevierd en geboren worden onder de takken van deze bomen.

Giles Duinslaeger
(Opgedragen aan mijn goede vriend Samuel K.)

STADSTUIN

De Brouckèreplein

Ontdek een verbazingwekkend universum opgebouwd uit groene steigers. Binnenin bevinden zich eilanden met geïdentificeerde en gepersonaliseerde sferen, een centrale toren waarrond alles draait, een serre, herbruikbaar gras en planten in overvloed.

MINI-GOLF​

De bezoekers kunnen elke dag van 12 tot 22 uur genieten van een minigolfparcours voor € 5 voor volwassenen en € 3 voor kinderen.

TAI CHI LAB

Elke dinsdag

De Eric Caulier Tai Chi School is, net als zijn stichter, atypisch. Ten eerste heeft het een uitzonderlijk technisch erfgoed. Ten tweede heeft de school 30 jaar ervaring in het lesgeven in verschillende contexten. Ten slotte is het vanaf het begin haar prioriteit geweest om ethiek en gezelligheid te combineren.

Door tai chi te beoefenen op de manier waarop je het voelt en ervaart, kun je je bewust worden van je onderlinge afhankelijkheid met je omgeving. Zonder dwang of moraliserende bevelen bouwt de beoefenaar spontaan sociale banden op.

Brussels Info Place

Rue Royale 2 – BIP

Deze collage is geïnspireerd op Golconde (1953) van René Magritte.

Een veelvoud van identieke statische figuren, gehuld in een zwarte hoed en overjas, die boven een stad zweven. Zijn deze mannen nu aan het vallen of stijgen ze op? Magritte legde zichzelf vaak problemen voor om op te lossen en Golconde zou het antwoord zijn op zijn onderzoek omtrent ‘ruimte’. Sommigen zien er misschien ook het beeld in van de man die opgaat in de massa, van het individu tegenover de groep. Magritte hield ervan om anderen op een dwaalspoor te brengen. Dat doet hij bijvoorbeeld met de titel Golconde, die de naam is van de hoofdstad van een oud koninkrijk in India. Het surrealisme van Magritte wil ons wakker schudden, met volledige vrijheid van interpretatie.

Water

Zomerpret zorgt voor verkoeling! Op verschillende plekken op het terrein zijn sproeisystemen geïnstalleerd, de fonteinen van het centrum zijn altijd toegankelijk voor iedereen en voor de kleintjes zijn er waterspeeltafels neergezet. Er is genoeg om u op het heetst van de dag tevreden te houden!

Koninklijke Bibliotheek Royale

Mont des Arts

Deze collage is geïnspireerd op De verboden lectuur (1936) van René Magritte.

De schilder René Magritte was een van de boegbeelden van het surrealisme. Zijn bekendste afbeeldingen zoeken het mysterie en de poëzie van de werkelijkheid op; zijn figuratieve schilderkunst combineert concrete elementen in een context van vreemdheid.

Bij Magritte gaat mysterie soms hand in hand met de titel die hij zijn schilderij geeft. De verboden lectuur doet denken aan bepaalde surrealistische publicaties die destijds verboden waren. Daarom beeldt Magritte een zeer grote wijsvinger af, een van de vingers van de hand. De Latijnse naam van de wijsvinger is index, en in het Frans betekent ‘mettre à l’index’ iets dat als gevaarlijk wordt beschouwd – zoals boeken – op de zwarte lijst zetten! Magritte houdt er ook van om woorden te gebruiken in zijn schilderijen, zoals hier waar de vinger met daarboven een belletje heel natuurlijk een i vormt, zodat we het woord ‘sirène’ kunnen lezen.

SQUARE

Mont des Arts

Deze collage is geïnspireerd op De gelukkige schenker (1966) van René Magritte.
De gelukkige schenker plaatst voorwerpen en beelden naast elkaar die typisch zijn voor het werk van René Magritte. Allereerst het silhouet van de man in kostuum met bolhoed die opgaat in het nachtlandschap dat hij observeert. Magritte citeert zichzelf hier door zijn beroemde Het rijk der lichten te reproduceren: een huis dat ’s nachts slaapt, verlicht door een daghemel bezaaid met sterren en een maansikkel. Het decor wordt onderbroken door het beroemde belletje van Magritte dat op een stenen muur ligt. Zoals altijd bij de kunstenaar worden onsamenhangende elementen realistisch naast elkaar gezet om het vertrouwde vreemd te laten lijken.

Plein Publiek

Mont des Arts

Deze collage is geïnspireerd op Het onverwachte antwoord (1933) van René Magritte.

Soms, als Magritte nadenkt, beslist hij zichzelf een probleem voor te leggen waarvan de oplossing zijn schilderij zal zijn. Zo is Het onverwachte antwoord het antwoord dat hij heeft gevonden voor het probleem van de deur: een banaal alledaags object dat open en dicht gaat. Maar wat moeten we denken van een deur met een gat erin, alsof er net een geest doorheen is gegaan die zijn silhouet heeft achtergelaten? Zo wordt de deur onrustbarend, omdat ze er niet meer is om onze intimiteit te beschermen. Magritte slaag er als geen ander in onze perceptie van de werkelijkheid ter discussie te stellen.

RUE INFANTE ISABELLE 15

Rue Infante Isabelle, 15

Deze collage is geïnspireerd op De terugkeer (1940) van René Magritte.

Magritte was stapelverliefd op zijn vrouw Georgette. In mei 1940 werden ze van elkaar gescheiden omdat de kunstenaar België verliet tijdens de Duitse invasie. Bij zijn terugkeer schilderde hij deze vogel voor een sterrenhemel, met op de voorgrond een nest met eieren. Het schilderij stelt zijn terugkeer naar huis voor, naar zijn vrouw, maar biedt ook een belangrijk poëtisch beeld: de vogel en de lucht worden één, waarbij de wolken het verenkleed vervangen. Dit symbool zou later het embleem worden van Sabena, de Belgische luchtvaartmaatschappij.

HOTEL AMIGO

Rue de l’Amigo – Hôtel Amigo

Deze collage is geïnspireerd op De man van de wijde zee (1927) van René Magritte.

Magritte hield van strips, films en de fantastische literatuur. De man van de wijde zee is niemand minder dan Fantômas, een boek en film die hem in zijn jeugd getekend hebben. Dit onrustbarende personage duikt bij elke gelegenheid op, overleeft elke situatie. Hier vraagt Magritte ons: Is Fantômas binnen of buiten? Waar is het raam waarvan hij de klink in zijn hand houdt? Wat draagt hij in plaats van een gezicht?

RUE AU BEURRE

Rue au beurre 1

Deze collage is geïnspireerd op De Schoolmeester (1955) van René Magritte.

Het is nacht. Een figuur met zijn rug naar ons toe, met een donkere hoed en jas, kijkt onder een heldere maan uit over slapende huizen. Magritte was vaak op deze manier gekleed, een zeer burgerlijk en klassiek silhouet waarachter een kunstenaar schuilging wiens ideeën verre van conformistisch waren. Dit schilderij met zijn raadselachtige titel ging oorspronkelijk vergezeld van een Frans gedicht van zijn vriend Marcel Lecomte: “Il est seul à pouvoir nous parler des objets de l’Univers, de manière à nous surprendre, à les surprendre.” 

De schoolmeester zou een metafoor kunnen zijn voor de kunstenaar Magritte die het mysterie van het Universum onderwijst.

PLACE DE BROUCKÈRE

Pl. De Brouckère 1, 1000 Bruxelles

Deze collage is geïnspireerd op Het heden (1938-1939) van René Magritte.

Wat een atypische associatie van ideeën: een adelaar gehuld in een jasje! Het beeld is absurd, de adelaar lijkt niet op zijn plaats naast de belletjes. Magritte gebruikt graag belletjes in zijn werken, omdat ze hem doen denken aan de koebellen uit zijn kindertijd. Maar hier is de sfeer misschien ook onheilspellender. De adelaar, een roofdier dat destijds het symbool was van nazi-Duitsland, kijkt aandachtig toe, klaar om op jacht te gaan. Magritte maakt hem echter burlesk, gehuld in een beschadigd jasje. Zo wordt de adelaar bijna een Charlie Chaplin-personage.

SAFER ZONE

Naast de post van het Rode Kruis is een zone voorzien om hulp te bieden aan iedereen die is blootgesteld aan enige vorm van intimidatie op het terrein.

Onze medewerkers zijn opgeleid om verschillende vormen van intimidatie op straat te voorkomen en hierop te reageren.

 

VOETBAL

15/07 & 16/07

Van 14u00 tot 18u00 animeert de non-profitorganisatie Promo Jeunes Zomerpret met een voetbalveld.

Promo Jeunes werd opgericht in 1990 en biedt jongeren onder de 31 jaar de kans om gratis deel te nemen aan een brede waaier van activiteiten. Deze activiteiten voor jongeren hebben betrekking op sport, onderwijs, feesten, cultuur en kunst. A.S.B.L. bevordert zelfvertrouwen, respect en eigenwaarde.

IJSJES

Woensdag en van vrijdag tot zondag

Zorg voor verkoeling als de temperaturen stijgen! Hoe kun je dat beter doen dan met een heerlijk ijsje? De vermaarde ijsmaker Capoue tekent elke woensdag, zaterdag en zondag present.

BRUNCH

Op zondag

Elke zondag van 12 tot 16 uur kun je echte ‘Açai-bowls’ proeven.

De açai is een vrucht die wordt geïmporteerd uit Brazilië. Ze zou antioxiderende, ontstekingsremmende en versterkende eigenschappen hebben.

Açai-bowls hebben een ijs-/sorbettextuur, ideaal voor de zomermaanden.

BBQ

Op zaterdag

Wie houdt er niet van een gezellige barbecue op een zomerse zaterdagmiddag? Als je zin hebt in een lekker gegrild stukje vlees, kom dan de eerste 3 zaterdagen van juli naar de Urban Garden.

FOODTRUCKS & TERASSEN

Elke dag

Voor de eerste editie van Zomerpret verwachten we een groot aantal foodtrucks en foodbikes! Er is keuze uit pannenkoeken (zoete EN hartige!), hamburgers, taco’s, wraps en nog veel meer.

Food & drinks

Het food & drinksgedeelte telt twee bars: een rooftop aan de ene kant en het Terras Continental aan de andere kant.

Elke dag kun je je smaakpapillen verwennen bij een van de vele foodtrucks. Daarnaast is er op zaterdag BBQ, op zondag Brunch!

MINI-GOLF

Altijd beschikbaar - betalend

De bezoekers kunnen elke dag van 12 tot 22 uur genieten van een minigolfparcours voor € 5 voor volwassenen en € 3 voor kinderen.

SCHMINKSTAND

Elke woensdag

Elke woensdag van 16.30 tot 18.00 uur kan u zich laten schminken door Carinegrim

Carinegrim’ is de grime-artiest achter het Grim’box-concept en debuteerde in 2017. Ze is autodidact en leert door video’s te bekijken en te oefenen op collega’s en vrienden.

In 2020 werd ze studente aan de gerenommeerde ‘International Facepainting school’, waar ze haar passie met ons deelt door middel van haar ‘facepaintings’.

SPIKE BALL

05/08 & 06/08

Volgens Roundnet Belgium is Spikeball of Roundnet een balsport die grotendeels is geïnspireerd op volleybal. Het doel van het spel is om in drie slagen het net te bereiken en te verhinderen dat het andere team daarin slaagt.

PICKLE BALL

29/07 & 30/07

Volgens Pickleball Belgium is pickleball, een mix van tennis, tafeltennis en badminton, momenteel de snelst groeiende sport in Amerika. Ook in België beginnen steeds meer sporters pickleball te spelen. Pickleball wordt gespeeld met een ‘paddle’ en een ‘wiffle ball’, doorgaans twee tegen twee (single matchen kunnen ook). We zullen ons vooral richten op twee-tegen-twee-spellen.

CONCEPT

14.07.23 - 6.08.23
7/7 van 12u tot 22u, behalve op zaterdag tot 22u30
De Brouckèreplein, 1000 Brussel

Van 14 juli tot 6 augustus neemt ZOMERPRET zijn intrek in de stad met een homogene, transversale scenografische benadering voor een concept in de vorm van een grote stadstuin.

Dit evenement stelt dus een zomerse ruimte voor met een vleugje surrealisme en de eigenzinnige, typisch Brusselse humor die te vinden is in de hele programmering.